Ukategorisert

Ny Gapahuk på Sagvolden

Olav Løvhaug kom til allmenningen i fjor høst og lurte på om han ikke kunne få lov å sette opp en gapahuk på badeplassen på Sagvolden.

-Den kunne gi ly og trivsel for badende og samtidig vise lafteteknikk – en eldgammel byggeteknikk i Norge og et historisk bilde på tømmerhoggerens hvile- og overnattingsplass, mente Olav.

Og slik ble det! Nå står gapahuken klar til å ta imot både badegjester, turgåere, syklister og andre som søker ly eller bare vil kose seg med en kaffe i denne flotte gapahuken.  Bålplass på framsida har det også blitt som det seg hør og bør. Det var jo bålet som berga mang en tømmerhogger som brukte slike innretninger som overnatting og hvileplass. Varmen fra bålet ble reflektert i skråtaket slik at tømmerhoggeren fikk varme både på fram- og baksida.

-Finner du det forsvarlig å fyre opp bål (i bløte perioder) så pass på at du slokker bålet grundig etterpå, sier skogfullmektig Harald Kvam. -Og vær så snill, ta med søppel og evt. engangsgrill hjem!!!

Olav fant sjøl fram til vindfall av passe dimensjon, hogg-, barka, og fikk “tjonet” stokkene til veg. Laftejobben med tilpasning av de enkelte stokkene  ble gjort på låven i vinter og monteringen nå i juni. Den blide, arbeidsglade pensjonisten kan ikke sies å være arbeidssky akkurat!

Men flott har det blitt og vi håper mange vil ha stor glede av Gapahuken med stor G.  Olavsbu burde være det rette navnet, men det navnet er kanskje opptatt?

 

Stor varm takk til Olav for flott Gapahuk fra Almenningen og allmenheten!

Malerisk utsikt fra Gapahuken!

Olav Løvhaug – en arbeidsglad pensjonist!

Olav og Harald er godt fornøyd med resultatet!

 

 

Knut Narvestad

Author Knut Narvestad

More posts by Knut Narvestad